Ontdekkers en ontdekkingsreizen

webkwestie

WebQuest (webkwestie) voor groep 7, 8 van het basisonderwijs en brugklas voortgezet onderwijs over ontdekkers en ontdekkingsreizen.

Afbeelding van: https://www.maxpixel.net

Webkwestie

Op vakantie

Heb je nog nooit een webkwestie (webquest) gemaakt?

Lees dan eerst de hoofdstukken hiernaast.

Dus niet meteen beginnen met werken.

Werk van boven naar beneden.

De pagina "Beoordeling" is erg belangrijk,

want daar lees je waar je leerkracht op zal letten.

Dus eerst alles lezen, dan pas echt beginnen.

Vanaf het begin van het ontstaan van de mens, zijn er mensen geweest die een stapje verder gingen dan anderen. Zij ontdekten achter de horizon van hun wereld bijvoorbeeld een nieuw gebied.

Mensen zijn altijd van nieuwsgierige aard geweest, maar ook bedwingers van het onbekende. De hoogste berg beklimmen, de diepste trog in een oceaan verkennen of het meest noordelijk - of zuidelijk punt van de aarde opzoeken.

Deze website gaat over ontdekkers. Ontdekkers die ons steeds een stap dichterbij het onbekende brachten. Ontdekkers in het heden, maar ook ontdekkers uit het verre verleden.

Ga mee op een tijdreis van ontdekkers en hun reizen?

Wil je ook een ontdekkingsreis of ontdekker aan deze website toevoegen? Klik dan hier.

Nog een webkwestie / webquest doen? Surf naar www.webkwestie.nl

Heb je vragen op opmerkingen? Klik hier.

Ben je leerkracht, docent? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van webkwestie, webquest, talenquest en mysteryquest (klik hier)


Dit werk valt onder een Creative Commons licensie. www.webkwestie.nl is een gratis website voor alle onderwijssoorten. Er is geprobeerd alleen maar rechtenvrij (beeld)materiaal te gebruiken en/of (beeld)materiaal te gebruiken voor niet-commercieel gebruik. Mocht u desalniettemin materiaal zien waar auteursrecht op rust, laat het ons dan meteen weten. Er wordt z.s.m. op gehandeld. De afbeeldingen zijn afkomstig van Pixabay en PXhere, Commons.Wikimedia of Microsoft Clipart Gallery, tenzij anders is vermeld.